polskihrvatskimagyaroenglishdeutsch
Napredno pretraživanje
Pretraživanje po karti
Brzo pretraživanje
 
  O nama  
  JEDNODNEVNA PUTOVANJA  
  VIŠEDNEVNA PUTOVANJA  
  Hoteli  
  Privatni smještaj  
  First minute  
  Last minute  
  AKCIJE  
  Turistički vodič  
  Izleti  
  Apartmanska naselja  
  Kontakti  
  Turističko naselje  
  Rezervacija / upit  
  Korisni linkovi  
  Naslovna  
 
  Nalazite se u > VIŠEDNEVNA PUTOVANJA
 
ID: 001/2018
RIM

RIM


 

 

 

 

 
RIM -  6.-9.10.2018. 4 dana
 
 
1.DAN:  RIJEKA-ORVIETO-RIM
Polazak iz Rijeke u jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju i Italiju do ORVIETA. Gradić koji se smjestio na vrhu strmine te dominira cijelim krajolikom obiluje kulturnom baštinom, što je prepoznao i UNESCO. Gradić s prekrasnom gotičkom katedralom koja se uzdiže iznad mijesta i do koje se stiže posebnom žičarom. Slobodno vrijeme za individualne programe. Nastavak puta prema Rimu, panoramska vožnja gradom  a zatim preuzimanje soba i smještaj u hotel. Noćenje.
2.DAN:  RIM-VATIKAN
Nakon doručka odlazak u razgled Vatikana u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA SAN PIETRO S BERNINIJEVOM KOLONADOM, BASILICA DI SAN PIETRO, BERNINIJEV OLTAR, PAPINSKA KRIPTA. Trg sv. Petra nastao je kao rezultat želje da se uobliči prostor ispred veličanstvene Bazilike koja dominira prostorom. Posjet bazilici. Bazilika sv. Petra najveća je crkva na svijetu po broju vjernika koje može primiti, a vrlo vjerojatno i najljepša. Lijes s posmrtnim ostatcima svetog Ivana Pavla II. premješten je iz kripte Bazilike u oltar kapele sv. Sebastijana koja je pri ulazu u baziliku sv. Petra.  Pauza za ručak. Sikstinska kapela, u izvornom značenju papinska kućna kapela u sklopu Vatikanske palače u Rimu. Izgrađena ju je izmeđ‘u  1475. i 1483. Godine po nalogu Siksta IV. koji je zahtijevao da to zdanje bude svedeno na najbitniji arhitektonski oblik, zatvoreno i gotovo nepristupačno izvana, takoreći utvrđeno. Posjeta u pratnji stručnog vodiča. Slobodno vrijeme a zatim povratak u hotel. Noćenje.
3.DAN: RIM
Nakon doručka nastavak razgleda grada u pratnji lokalnog vodiča. Castelo Sant Angelo, Piazza del Popolo, Piazza di Spagna i čuvene španjolske stepenice, Fontana di Trevi, Santa Maria sopra Minerva, Piazza Navona, Campo de Fior. Pauza za ručak. Poslije podne razgled počinje posjetom crkvama Santa Maria Maggiore (najveća Gospina crkva  na svijetu) i San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob našeg Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Domus Aureu, Colosseo i Foro Romano, centar starog Rima i cijelog poznatog antičkog svijeta, preko Piazza Venezie, sve do Pantheona i njegove kupole. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.DAN: RIM-RIJEKA
Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak u posjet katakombama. Katakombe su nastale polovicom II. stoljeća, a gradili su ih kršćani kojima je vjera bila zabranjena pa su se skrivali u njima da bi propovijedali svoju vjeru i sahranjivali mrtve. I za molitve su se sastajali u grobnicama jer je u to vrijema svaki građanin na groblju bio siguran - prema rimskom zakonu, grobna mjesta bila su sveta. Posjet u pratnji stručnog vodiča. Slobodno vrijeme a zatim povratak prema Rijeci gdje je planirano stići oko 21 sat.
 
Cijenu aranžmana na bazi  35 osoba
1.990,00 kuna
 
 
Cijena aranžmana uključuje: Prijevoz modernim turističkim autobusom, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama s doručkom, osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana, organizacija puta, lokalni vodič za razgled grada, osiguranje od potpune odgovornosti putovanja
 
Cijena aranžmana ne uključuje:
Karta za žičaruaru u Orvietu 3,00 eura plaćanje na licu mjesta
Ulaznica u Sikstinsku kapelu 20,00 eura
Ulaz u katakombe 8,00 eura
Večera u hotelu 15,00 eura po osobi
Osiguranje od nezgode i otkaz putovanja  150,00 kn po osobi
Doplata za jednokrevetnu sobu po danu 30 eura po osobi
 
 
 
MOGUĆNOST PLAĆANJA NA 10 RATA
 

NAPOMENA: U cijenu su uključene sve takse i pristojbe. 
Večeru možemo za Vas organizirati u hotelu. 
Prijevoz po Rimu našim autobusom a ne gradskim prijevozom. 
Lokalni vodič za Rim u pratnji cijeli dan.

Legenda:
- slobodno , - odabrano , - zauzeto